ΔΩΡΕΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Στη δωρεά τριών παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προχώρησε εταιρία παιδικών και βρεφικών ειδών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Τμήματος Ανηλίκων.

Με τη χειρονομία αυτή βοηθήθηκε αποφασιστικά το έργο της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης όσον αφορά την απομάκρυνση παιδιών από ακατάλληλο ή κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον και την ασφαλή μεταφορά τους προς φορείς παιδικής προστασίας με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία δε διέθεταν ειδικά παιδικά καθίσματα. Μέχρι τώρα η Εισαγγελία Ανηλίκων απευθυνόταν σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις προκειμένου να συνδράμουν στη μεταφορά των ανηλίκων με ασφάλεια. Στις περιπτώσεις, ωστόσο, που η άμεση συνδρομή των ΜΚΟ δεν ήταν εφικτή, ματαιωνόταν  η διαδικασία αφαίρεσης των ανηλίκων από το οικογενειακό τους περιβάλλον με ορατό τον κίνδυνο οι ακατάλληλοι γονείς να εξαφανιστούν μαζί με τα τέκνα τους.

δωρεά παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου

Κατόπιν της ανωτέρω δωρεάς η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης παραχώρησε τα τρία παιδικά καθίσματα στο Τμήμα Ανηλίκων της ΔΑΘ προκειμένου να τίθενται αυτά στη διάθεση των οικείων αστυνομικών τμημάτων καθ’όλη τη διάρκεια του 24ώρου για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και χρήζουν άμεσης απομάκρυνσης από το γονεϊκό τους περιβάλλον.

Δωρητής: KIDDO A.E

Μετάβαση στο περιεχόμενο